Botenbouw

Bouwtekeningen

Bij P. van Helden Botenbouw zijn diverse tekeningen te koop van meerdere kano's en sloepen (tot ongeveer 5,5 meter lang). Sinds enige tijd levert van Helden Botenbouw ook als één van de weinigen in Nederland tekeningen van het Engelse merk Selway Fisher,

Materialen

Als u zelf handig bent en een kano of sloep wilt bouwen, dan kunt u bij van Helden Botenbouw terecht voor alle benodigde materialen. U kunt hierbij onder andere denken aan:

 

Compleet materialenpakket

Van Helden Botenbouw biedt de mogelijkheid om al het hout te leveren en machinaal te bewerken. Op die manier bent u er zeker van dat het hout gereed is om te gebruiken en klaar om aan de bouw van uw kano of sloep te beginnen.

Het is tevens mogelijk om een compleet materialenpakket samen te laten stellen door van Helden Botenbouw. U beschikt hierdoor, tezamen met de bouwtekening, als het ware over een volledig bouwpakket, waarmee u uw eigen kano of sloep kunt bouwen.

Beschikt u slechts deels over de benodigde kennis om een dergelijk bouwproject zelfstandig uit te voeren, dan is het zelfs bespreekbaar om uw eigen kano of sloep, onder begeleiding van Peter van Helden, te bouwen in de werkplaats van van Helden Botenbouw.

Mensen die het bouwen van een kano of boot op hun verlanglijstje hebben staan, maar niet precies weten waar ze moeten beginnen, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Peter van Helden om alle mogelijkheiden te bespreken.

Boot laten bouwen

Uiteraard is het ook mogelijk om een kano of boot te laten bouwen door van Helden Botenbouw. Van enkel casco tot volledig afgebouwd en vaarklaar, alles is mogelijk. Bent u op zoek naar een uniek stukje handwerk en vakmanschap, dan is een kano of boot van van Helden Botenbouw wellicht iets voor u. Ieder exemplaar is een stukje maatwerk, daar alles naar uw wensen is aan te passen. Wilt u een kano of boot waarvan er slecht één op de hele wereld is, een uniek exemplaar, volledig afgestemd op uw wensen, neemt u dan eens vrijblijvend contact op met Peter van Helden om de mogelijkheden door te nmen.

Wilt u voorbeelden zien van wat er zoal mogelijk is, kijk dan eens bij gedane projecten of kom eens langs in de werkplaats (bij voorkeur op afspraak). Hier is vrijwel altijd een kano of boot in aanbouw en bovendien staan hier afgebouwde exemplaren die u kunt bekijken.